Publicerad den

Elektromagnetisk broms

Elektromagnetiska bromsar passar större och tyngre modeller och ger en mjuk och konstant bromsverkan utan att låsa hjulen. Bromsen består av en bromstrumma och en bromsskiva med beläggning av aluminium på bromssidan (ger jämn och mjuk bromsverkan).

Gör så här

Bromstrumman monteras på hjulaxeln och bromsskivan placeras mellan bromstrumma och hjulaxel. Bromsskivan har spår som passar i nedanstående fälgar (går att anpassa till i stort sett alla fälgar) och när ström släpps på till bromstrumman dras bromsskivan emot bromstrumman och hjulet bromsas. Ju högre spänning inom tillåtet intervall, desto starkare bromsverkan.

Data

  • Passande hjulaxel: 6 mm (kan borras till 6.35 mm, 1/4 tum).
  • Diameter: 40 mm.
  • Total bredd: 16 mm.
  • Spänningsintervall: 4.8 – 9V.
  • Vikt: 63 gram.
  • Antal per förpackning: 1 uppsättning (1 bromstrumma och 1 bromsskiva).

Passande hjul

Nedanstående hjul passar utan anpassning:

Passande switch för styrning via sändare

Landställ och tillbehör
Hjul

[eshop_details show=’,’]