Publicerad den

SIG Kadet LT-40

SIG Kadet LT-40
SIG Kadet LT-40

SIG Kadet LT-40 är en klassisk modell med mycket fina flygegenskaper, idealisk som första modell och skolmodell. Den låga vingbelastningen tillsammans med den höga vingplaceringen, den lätta v-formen och det långa avståndet mellan vinge och stabilisator ger en mycket fin start in i modellflygshobbyn! Modellen är försedd med skev-, höjd- och sidoroder.
LT-40 har en genomtänkt konstruktion och är mycket enkel och snabb att bygga. Modellen kan förses med antingen en glödstiftsmotor (2-takt .30-.40, 4-takt .40-.50) eller elmotor enligt nedanstående förslag.

Data

 • Spännvidd: 1778 mm.
 • Längd: 1442 mm.
 • Vikt: 2400 – 2700 gram.
 • Vingarea: 58.1 dm²
 • Vingbelastning: 41 – 46 gram/dm².

Byggsatsen innehåller

 • Delar av CNC-skuren balsa och plywood.
 • Förbockat landställ.
 • Stötstänger, roderhorn, gångjärn, m.m.
 • Motorfäste (glödstiftsmotor) och tank.
 • Spinner.
 • Hjul och hjulstopp.
 • Byggmanual med många bilder.
 • Fullstora ritningar.

Komplettera med

Byggsatser – SIG

[eshop_details show=’,’]