Publicerad den

Nine Eagles Yak-54 för Futaba FHSS

Denna modell har utgått. För mer information, kontakta oss gärna!

Nine Eagles Yak-54 är en liten, kvick och kraftfull semiskalamodell med inbyggt 3-axligt gyro och Futaba FHSS-mottagare! Modellen är 4-kanalig (skev-, höjd-, sidoroder och gas) och mycket underhållande att flyga!
Det inbyggda gyrot är in- och urkopplingsbart (kanal 5) och trots det lilla formatet är modellen oerhört stabil även i byigt och blåsigt väder.

Data

  • Längd: 360 mm.
  • Spännvidd: 400 mm.
  • Flygvikt: ca 42 gram.

Modellen levereras flygklar tillsammans med ett 1S-150mAh LiPo (6-8 minuters flygtid), USB-laddare, reservpropeller och manual.

Stabiliseringssystem

Modellen har ett inbyggt treaxligt stabiliseringssystem som stabiliserar modellen i alla riktningar (höjd, sida och skev) och hjälper piloten vid t ex svåra vindförhållanden. Om Futaba-radion har minst fem kanaler är stabiliseringsfunktionen in- och urkopplingsbar.

Futaba sändarförberedd / Futaba Transmitter Ready (FTR)

Den inbyggda mottagaren (2.4GHz) arbetar enligt FTR-standarden vilket innebär att att den kan användas tillsammans med valfri Futaba FHSS/S-FHSS sändare (t ex Futaba 6J och Futaba 14SG).

Modellen finns även i en RTF-version, komplett med sändare.

Egna erfarenheter

Jag har flugit modellen ett 10-tal gånger i både lugnt och blåsigt väder och den är mycket rolig och snäll att flyga! Jag har även flugit den när det blåst så pass att modellen backat i förhållande till marken och fortfarande med god kontroll, gyrot innebär ett fantastiskt stöd!
Modellen är mycket underhållande och helt odramatisk att flyga och det finns kraft nog till upprepade loopingar, m.m.

ARF- och RTF-modeller

[eshop_details show=’,’]