Publicerad den

Futaba R3008SB 2.4GHz T-FHSS Air S.BUS/S.BUS2, 8+ kanaler

8-kanals telemetrimottagare (T-FHSS, ej kompatibel med FHSS och S-FHSS) och S.BUS-mottagare passande samtliga Futaba T-FHSS Air sändare (originalmottagare till Futaba 10J). Mottagaren är försedd med två antenner och väljer kontinuerligt inkommande data från den antenn som för tillfället har bäst mottagning. Mottagaren kan drivas med upp till 8.4V, vilket innebär att ett 2S LiPo kan användas utan spänningsregulator (kontrollera först att dina servon och andra anslutna enheter kan hantera 8.4V).

Mottagaren har inbyggd spänningsmätare (0 – 70 V) till vilken du kan ansluta ditt batteri (speciell kabel krävs) och via sändaren kontinuerligt få information om spänningsnivån. Via den inbyggda S.BUS2-porten (telemetri-porten) kan en mängd olika sensorer anslutas, t ex temperatur-, varvtal-, GPS-, höjd- och extra spänningssensorer (0 – 100V).
Med R3008SB har du friheten att använda både vanliga analoga och digitala servon tillsammans med Futabas databuss S.BUS, till vilken servon (och andra enheter) kan anslutas. Fördelen med S.BUS är bland annat att det inte går att störa ut, batterier kan anslutas var som helst i systemet och att anslutna enheter enkelt ges kanalnummer. Mer information om S.BUS.

T-FHSS: mottagaren har möjlighet att returnera information till sändaren, d v s telemetri (fjärrmätning).

Data

  • Antal “vanliga” kanaler: 8 st + möjlighet att ansluta servon m.m. via S.BUS (se nedan).
  • Max antal kanaler: lika många som aktuell sändare kan hantera.
  • Antal S.Bus2-senorer: 0 – max antal kanaler hos aktuell sändare.
  • Antal S.Bus-enheter (t ex servon): 0 – max antal kanaler hos aktuell sändare.
  • Spänningsintervall: 4.8-8.4V.
    Dimensioner (längd x bredd x höjd): 47x25x14 mm.
  • Vikt med skal: 10.1 gram.
  • Två antenner för maximal kommunikationssäkerhet.
Futaba mottagare

[eshop_details show=’,’]