Publicerad den

Nine Eagles P-51 Mustang för Futaba FHSS

Denna modell har utgått. För mer information, kontakta oss gärna!

Nine Eagles P-51 Mustang är en liten, kvick och kraftfull semiskalamodell med inbyggt 3-axligt gyro och Futaba FHSS-mottagare! Modellen är 4-kanalig (skev-, höjd-, sidoroder och gas) och mycket underhållande att flyga!
Det inbyggda gyrot är in- och urkopplingsbart (kanal 5) och trots det lilla formatet är modellen oerhört stabil även i byigt och blåsigt väder.

Data

  • Längd: 375 mm.
  • Spännvidd: 400 mm.
  • Flygvikt: ca 42 gram.

Modellen levereras flygklar tillsammans med ett 1S-150mAh LiPo (6-8 minuters flygtid), USB-laddare, reservpropeller och manual.

Stabiliseringssystem

Modellen har ett inbyggt treaxligt stabiliseringssystem som stabiliserar modellen i alla riktningar (höjd, sida och skev) och hjälper piloten vid t ex svåra vindförhållanden. Om Futaba-radion har minst fem kanaler är stabiliseringsfunktionen in- och urkopplingsbar.

Futaba sändarförberedd / Futaba Transmitter Ready (FTR)

Den inbyggda mottagaren (2.4GHz) arbetar enligt FTR-standarden vilket innebär att att den kan användas tillsammans med valfri Futaba FHSS/S-FHSS sändare (t ex Futaba 6J och Futaba 14SG).

Modellen finns även i en RTF-version, komplett med sändare.

Egna erfarenheter

Jag har flugit modellen ett 20-tal gånger i både lugnt och blåsigt väder och förvånas fortfarande hur otroligt stabil den blir när det 3-axliga gyrot aktiveras! Modellen är mycket underhållande och helt odramatisk att flyga och det finns kraft nog till upprepade loopingar, m.m.

ARF- och RTF-modeller

[eshop_details show=’,’]