Publicerad den

McDonnell Douglas F-15 Eagle

F-15 är en semi-skalamodell vilken levereras med fläkt, borstlös motor, fartreglage och servon, allt monterat och klart! I satsen ingår även landställ (styrbart noshjul), robotar och extratankar.
Video som visar MBS RC Models premiärtur (den 10 september 2014).

Satsen innehåller

 • 1 st F-15.
 • 1 st fläkt (64 mm).
 • 1 st borstlös motor (4300 rpm/V).
 • 1 st fartreglage (30A).
 • 5 st servon.
 • Landställ (nos- och huvudställ) med styrbart noshjul.
 • Dekaler.
 • Manual.

Komplettera med

Data

 • Spännvidd: 740 mm.
 • Längd: 1100 mm.
 • Vikt: 700 gram.

Egna erfarenheter

10 september 2014: Fyra flygningar gjorda idag, samtliga med markstart från gräsfält (video som visar premiärturen). Modellen är mycket lättflugen och oerhört stabil! Med en Gens ace 3S-1800mAh, som passar precis i modellens batterilåda, hamnar tyngdpunkten exakt på rätt ställe. Startsträckan på gräsfält (ej klippt på en vecka) blir ca 30 meter, nästan all flygning har gjorts på 50% gaspådrag och efter fem minuters flygning fick jag i 1120 mAh i batteriet. Mycket lämpad som första fläktmodell!
Tips: innan första start från gräsfältet bytte jag ut det medföljande lilla noshjulet mot två stycken 36 mm lättviktshjul (monterade bredvid varandra på samma axel). Hjulen hölls på plats med hjälp av två stycken 2.5 mm hjulstopp.
14 september 2014: Totalt 14 flygningar gjorda, samtliga med markstart från gräsfält. För snyggare starter har de flesta gjorts med 70-80% gaspådrag, vilket dels gett längre rullsträcka och dels mycket snygga och långsamma lättningar från mark. Hälften av flygningarna har gjorts med 3S-1550mAh LiPo och radions timer är ställd på 5 minuter, varefter landning sker. Landning sker med 15-25% gaspådrag och modellen sjunker då sakta och fint ned mot marken.

ARF- och RTF-modeller

[eshop_details show=’,’]